Italian Design

  • Gratis verzending in NL en BE
  • Voor 17u besteld, volgende werkdag thuis (NL)
  • Discrete verpakking · wereldwijde verzending

Hoe draag ik een stropdas

Alles over Italiaanse stropdassen

Tips bij Italian Design. Hoe draag en knoop ik mijn stropdas? Alles over kleur, materiaal, design en over proporties. Lees onze tips online! De breedte van stropdassen is bij voorkeur afgestemd op de reversbreedte van het pak. En de stropdassen knoop is afgestemd op het type overhemdboord. Hoe breder de spread, des te groter de stropdassen knoop en andersom. stropdassen zijn ca. 150 centimeter lang en horen met de punt precies op de bovenrand van de broekband te vallen.

Herken de man aan zijn stropdassen

De zelfbewuste man houdt van harmonie en eenduidigheid. zijn stropdassen zijn van mooie stoffen, met grafische, beschaafde patronen. De sportieve man heeft zijn stropdassen losjes geknoopt. Met liefst lichte, zachte, soepele stropdassen draagt hij graag kleur en motieven. De kunstzinnige man knoopt zijn stropdassen quasi ongeïnteresseerd om zijn nek. De Casanova draagt zijn stropdassen iets korter en zijn knoop opvallend. Hij provoceert met zijn hele manier van zich mooi maken. De betrouwbare man knoopt zijn stropdassen heel netjes, haast perfect geometrisch. Hij draagt klassieke, gedekte combinaties met stropdassen die regelmatig van patroon zijn.

Italian-Design-Ties-Gift_Wrapping_witte_achtergrond

De kleur stropdas toont uw temperament

• Blauw - een kleur die staat voor vrede, rust, waardigheid en orde.
• Bruin - de kleur van stabiliteit en zelfverzekerdheid, toont verbondenheid met vrienden.
• Geel - is de kleur van het licht en straalt positieve en optimistische energie uit.
• Groen - een rustige kleur, toont gevoel voor harmonie, traditie en verbondenheid met de natuur.
• Oranje - een stimulerende kleur, vol energie, bevordert de conversatie en humor.
• Paars - is de kleur van zelfbewustzijn en straalt creatieve kwaliteit uit.
• Rood - is vol vuur en energie en toont een voorliefde voor actie en drama.
• Wit - staat voor onschuld en een gedistingeerde houding. Wit straalt kleur terug en beschermt tegen zonnestralen.
• Zwart - de mystieke kleur met een erotisch tintje, kenmerkend voor hen die hun eigen gang willen gaan.
 
das-knopen-four-in-hand 
Four-in-hand
Eén van de meest bekende en eenvoudige stropdassen knopen. Vier handelingen die een kleine en precieze knoop maken, geschikt voor het button-down overhemdboord. Een slanke, iets spits toelopende knoop, licht poëtisch door zijn asymmetrie.

das-knopen-half-windsor- 

 

Half Windsor
De veelzijdigste stropdassen knoop, geschikt voor de meeste boorden. Middelgroot en symmetrisch van vorm. Substantieël in een stropdas van zwaar geweven zijde; discreet als deze lichtgewicht is. Cruciaal is het kleine ovale plooitje onder de knoop, dat u met de wijsvinger maakt. Dit heet de Fluke of Dimple.

 das-knopen-hanover-

 

Hanover
Deze symmetrische en volle stropdassen knoop is een natuurlijke verlenging van de Half Windsor. Eenvoudig en elegant, geschikt voor overhemden met een brede spread. Das en boord horen in verhouding te zijn.

 das-knopen-kelvin

 

Kelvin
Smal en elegant; voller en symmetrischer dan de Four-in-hand. Wordt de stropdassen knoop met het actieve deel door beide voorgaande windingen gehaald, dan stort de vorm in tot een gewone stropdassen knoop, die - met de achterkant aan de voorkant gedragen - ook wel bekend staat als de Diagonaal. De twee segmenten van de das die elkaar overlappen vormen het aanzicht van de knoop.

 das-knopen-nicky

 

Nicky
Ligt qua maat tussen de Four-in-hand en de Half Windsor. Deze elegante stropdassen knoop is vooral praktisch, omdat hij zich gemakkelijk laat ontknopen. Bijzonderheid: men begint de stropdassen knoop door de das binnenstebuiten om de nek te leggen.

 das-knopen-pratt

 

Pratt
In maat en vorm is de Pratt gelijkwaardig aan de Nicky. De enige stropdassen knoop die wereldwijde aandacht kreeg. Een ongewone knoop, waarbij de achterkant zich aan de voorzijde bevindt.

das-knopen-st-andrew-witte 

 

St. Andrew
De stropdassen knoop is smaller dan de Half- Windsor. Een beetje scheef, maar minder asymmetrisch dan de Four-in-Hand. Een goed uitgevoerde stropdassen knoop komt iets van de nek af te staan, vormt een holte en keert vervolgens weer terug naar de borst. Met een mooi plooitje is hij aangenaam flamboyant.

das-knopen-victoria

 

Victoria
Een hoogst originele stropdassen knoop, dikker dan de Four-in-hand. Geschikt voor dunne stof. Bij zeer dunne stoffen kan de stropdassen knoop zelfs drie keer gedraaid worden. Vereist een eenvoudige maar strikte opvolging van de stropdassen knoopinstructie.


Klantenservice
Neem contact op met onze klantenservice als je hulp of advies nodig hebt m.b.t. stropdassen, als je wilt zeggen wat je denkt over Italian Design, wanneer je eventuele aanbevelingen hebt over artikelen, of over onze service als je niet helemaal tevreden bent. Wij zijn er om professionele service te bieden.

Telefoon 
Bellen binnen Nederland: 070 323 96 95 
Bellen vanuit het buitenland: +31703239695 
* Werkdagen tussen 10:00 - 18:00 u

Chat 
Doorgaans meteen antwoord op je vraag tussen 10:00 -21:00 u

Whatsapp
Voeg 0653756805 toe aan je Whatsapp!
Doorgaans meteen antwoord op je vraag tussen 10:00 -21:00 u

E-mail
info@italian-design.nl 
 
Onze merken

Keurmerken

Volg je favoriete merken

Socialmedia

© Copyright 2018 Italian Design - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »