Prof. advies; snel reactie op vragen 
Speedy zoekveld m. uniek programma
Goede Product-info en maattabellen
Snelle levering, zo mogelijk met één koerier

BH-modellen & BH maattabellen

Zoek je tips welke bh-maat en model het beste past comfort en steun biedt, verzorging ? Lees nu Hier

Check je BH-maat vóór je bestelt, bespaar jezelf teleurstelling

1. KEN JE MAAT 
Het is ESSENTIEEL om het juiste bh model en bh maat te kiezen, waarin je je goed voelt. Een bh die goed past en comfortabel zit, zal je zelfvertrouwen zal geven, gedurende de hele dag. Met de juiste bh zorg je goed voor je borsten.

Tips voor gezonde borsten:
Net zoals je bij ’s avonds bij thuiskomst gemakkelijke schoenen aantrekt, en b.v. loungekleding, zou moet je jouw borsten ook ontspanning kunnen gunnen:

    • Wissel verschillende BH–modellen af
    • Trek nu en dan een beugelloze bh aan zodat je de bloeddoorstroming in de borsten stimuleert
    • Verminder ook het aantal uren dat je een bh draagt, trek je bh uit en trek een hemdje, soft top, crop top, of bralette aan. 

Hoe de juiste maat kennen:
-Neem een centimeter
-Meet je borstomvang, horizontaal over de tepel van je borsten (bovenwijdte=bw)
-Meet de borstomvang horizontaal direct onder de borsten (onderwijdte=ow)
-Raadpleeg onze maattabel hieronder en zoek jouw jouw BH-maat en slipmaat2. VIND DE MEEST GESCHIKTE VORM

Nu je jouw exacte bh-maat kent, kies je het model dat het beste bij je borsten past. Elke borst is anders, of het nu gaat om maat, diepte of volume. Elke borst komt dus overeen met een of meer vormen van BH's. 
Met een geschikte BH kun je zowel je borst sublimeren als er ook voor zorgen.

N.B. BH-soorten: bekijk hieronder de verschillende BH-vormen en lees daarna verder:

Strapless Bustier/Balconnet BH met afneembare bandjes cups BC(D):De strapless is de perfecte bh voor een grand soirée look en voor trouwjurken, haar veelzijdigheid maakt het een BH geschikt om zonder bandjes te dragen, dankzij een dun spoor van licht klevende siliconen langs de hele buste, waardoor je kunt pronken met de blote schouders, zonder de royale halslijnen op te geven. Geschikt voor kleine tot middelgrote borsten in de strapless versie, maar door de bandjes vast te maken is het een kledingstuk die een balconette waardig is: waarbij de cups horizontaal zijn uitgesneden en dicht tegen elkaar aan voor een vol decolleté..

 

Balconette 1/2 cup BH cups BCDE

De Balconette bh is een bh waarbij de cups horizontaal-en lager- zijn uitgesneden, waardoor de borsten dichter bij elkaar worden gebracht voor een vol decolleté zorgen.

perfect voor wijde halzen en lage decolletés

Deze bh's zijn geschikt voor zowel kleine als grotere cupmaten, de cups zijn iets lager uitgesneden, waardoor er meer van de bovenkant van de borsten getoond wordt. Soms hebben deze bh's een bovenrand van elastische stof of kant voor een goede aansluiting op de borsten. Geschikt voor een laag uitgesneden top of - cocktailjurkje.

 

Triangle, Bralette, Longline, Glamour BH cups BC(D)

  

Dit zijn bh's, al dan niet met een bredere strook stof onder de beugels die de taille vorm geeft en in verschillende breedtes is gesignaleerd en het embleem van verleidingslingerie is. Het verandert de vorm van de borst niet en dankzij de absoluut natuurlijke uitstraling begeleidt het het silhouet van de vrouw, waardoor haar sensualiteit wordt versterkt. In haar eenvoud stelt het u in staat om 'transparantie' voor te stellen die moeilijk te bereiken is met gevoerde of voorgevormde bh's en tegelijkertijd biedt het veel comfort. Het is misschien wel het meest trendy model van de hele reeks, maar het blijft beperkt tot gebruik voor kleine tot middelgrote borsten, die geen complexere technische constructie van de beha vereisen.

Niet voorgevormde BH cups CDE (met en/of zonder beugel):

Dit bh-model bedekt de hele borst voor een optimale steun en maximaal comfort, deze bh is iets hoger en is zeer geschikt voor die vrouw die sensualiteit wil combineren met comfort. de zeer technische constructie biedt een uitstekende pasvorm, ook voor vollere borsten.

 

3-delige full cup beugel BH cups DEF(G)

is een bh met volledige diepere cups, die de bovenkant hoger brengt voor uitzonderlijke steun en comfort. Het stuk tussen de cups is hoger voor betere ondersteuning aan de binnenkant van de borsten en de schouderbandjes regelbaar en breder voor meer comfort. Deze geschikt voor dames met ‘peervormige’ borsten en wordt gemaakt in grote cupmaten D,E,F en G.

 

Oil-push BH cups BCD (eindgetal 6): 

De Oil-push BH is een bh met ingebouwde pads die zijn gevuld met olie die op lichaamstemperatuur komt, hetgeen als zeer comfortabel wordt ervaren. De oil-push pads geven een vollere bovenborst en voller decolleté, terwijl het een natuurlijk silhouet behoudt, zonder kunstmatig effect. De diepe halslijn lift de borsten en duwt ze meer naar het midden, om het dat zeer sensuele decolleté-effect te geven dat vrouwen waarderen. 


NIEUW Model!
Push-up BH met laag tussenstuk-Cups BCD (óók) eindgetal 6:

 

Deze Push-up bh heeft een laag tussenstuk, zoals bij oil push bh, echter, het is een push up bh met verwijderbare pads van stof, die de borsten omhoog brengen voor een vollere bovenkant van de borst, en van opzij iets naar elkaar toe brengen voor een voller decolleté. Bij een verschil in borstgrootte kan de 'push' desgewenst afzonderlijk geregeld worden door bijvoorbeeld aan één kant 1-2 kussentje te plaatsen en in de andere cup eruit te nemen, of andersom. Wanneer geen 'push' nodig is, dan kunnen de kussentjes aan beide kanten eruit genomen worden waarmee het een gevoerde voorgevormde ('padded') bh is.


Push-up Classic BH cups BCD:

heeft uitneembare kussentjes van stof, die de borsten omhoog brengen voor een vollere bovenkant van de borst, en van opzij iets naar elkaar brengen voor een voller decolleté. Bij een verschil in borstgrootte kan de 'push' desgewenst afzonderlijk geregeld worden door bijvoorbeeld aan één kant 1-2 kussentje te plaatsen en in de andere cup eruit te nemen, of andersom. Wanneer geen 'push' nodig is, dan kunnen de kussentjes aan beide kanten eruit genomen worden waarmee het een gevoerde voorgevormde ('padded') bh is.


BH met diepere cups voor volle buste CDEF  


Is een push-up bh met 'diepere cups en aangepaste steun, geschikt voor vrouwen met volle borsten, de borsten komen niet in de verdrukking, de bandjes en de rugbreedte zijn groter. Zonder de kussentjes is het een voorgevormde, gewatteerde, gevoerde 'padded' bh.

Geef je de voorkeur aan steun?  

Richt je blik dan op modellen met bredere banden en beugels. De beugel bh's voldoen aan je verwachtingen. Wil je onzichtbare lingerie? Kies dan aan bustier en coques modellen. En als je bh rijmt met volume kies dan voor push-up modellen. 

3. GOED INSTELLEN VAN JE BH  

Het is essentieel voor een optimale pasvorm dat de schouderbanden, sluitingen, beugel en cups correct worden aangepast. 

Hier zijn enkele eenvoudige tips voor het goed passen en dragen van je BH, zodat deze zijn efficiëntie of comfort niet verliest. 

DE BANDJES
De bandjes van je bh spelen een belangrijke rol bij ondersteuning en welzijn. Ze moeten daarom perfect zijn afgesteld en mogen in geen geval van je schouders glijden of je verwonden. 

Als je een voluptueuzere boezem hebt kies dan voor bredere en dikkere bandjes en vermijd te dunne bandjes die striemen op je schouders kunnen achterlaten. 
Kleine tip: controleer altijd de afstelling van je bandjes na elke wasbeurt omdat ze tijdens het wassen op de hand of in de machine lichtjes kunnen losraken. 
Houd er rekening mee dat onjuist geplaatste of te dunne bandjes kunnen voorkomen dat uw lichaam op natuurlijke wijze beweegt en daarom uw boezem  niet goed ondersteunen. 

DE BEUGELS
Er zijn BH's met en zonder beugel. Bij het kiezen van een model met beugels is het essentieel om de plaatsing hiervan te verzekeren. De beugels moeten de vorm van je borst volgen. Als de beugels pijnlijk zijn om te dragen heeft u mogelijk niet de juiste bh-maat.

DE SLUITHAAKJES
Bij het aantrekken van je BH kun je deze het beste aan de achterkant vastmaken en niet aan de voorkant. Dit voorkomt dat je de versterkingen na verloop vervormt. 
De BH moet tot de eerste inkeping worden ingehaakt. Je zult je comfortabel voelen, zodat je alle bewegingen zonder enig ongemak kunt maken. Het moet niet te comfortabel of gecomprimeerd zijn, maar een aangename steun voelen. In geval van gewichtsverlies of toename kun je altijd de haakjes bijstellen. 

DE CUP
Een te kleine cup, net als een te grote cup, zal niet je beste bondgenoot zijn, zowel aan de esthetische kant, als aan de comfort- en ondersteuningskant. 
Te kleine cups zullen je borst platdrukken en een zorgen voor een onooglijk visueel effect wanneer je strakke tops draagt. Te grote cups zullen je bh kreuken en bieden geen ondersteuning, je borsten zullen te grote cups niet volledig vullen en het resultaat is niet comfortabel of esthetisch. 
Door een cup van jouw maat te kiezen, wordt het onderhoud correct verzekerd en worden buste en  aanblik verfijnd. De seperator tussen de cups- die het stuk tussen de borst wordt genoemd-moet op de thorax worden aangebracht en mag niet loskomen. 

DE OMVANGBAND
Voor optimale ondersteuning mag de band achteraan niet te strak en niet te los zitten. Het mag je huid niet snijden en ook niet te los zitten en gaan wijken. 
Als de rugomtrek in je huid snijdt is de bh te klein. Je mag geen markeringen/striemen hebben als je de bh uitdoet of bobbels zien wanneer je hem draagt. Blijf niet te strak zitten in je lingerie en kies voor een grotere maat. 
Als de omvangband op de rug omhoog trekt komt dit omdat je bh te groot is. De rugmaat moet strikt horizontaal geplaatst zijn en op dezelfde hoogte als de cups van je bh. Houdt de cupmaat en kies voor een smallere omvangband.    
Als je bh je stoort of je borsten worden onderdrukt, komt dit zeker omdat je bh niet is aangepast aan je lichaamstype of omdat je niet de juiste maat hebt. Wacht geen seconde langer en verander van bh.


4. VERZORG ELKE DAG JE BORSTEN  

Om je comfortabel te voelen en zelfvertrouwen te hebben, is het essentieel om een geschikte en goed gepositioneerde bh te hebben. Het is ook essentieel om goed voor de boezem zelf te zorgen. Hier volgen enkele tips voor dagelijks gebruik.


Hydrateer je huid
-Stimuleer de bloedcirculatie met een straal koud water onder de douche
-Houd jezelf in een rechte houding en vermijd posities die je boezem kunnen platdrukken. 

De huid van de borsten kan na verloop van tijd zijn elasticiteit verliezen. Om dit risico te compenseren geef je je borsten vanaf zeer jonge leeftijd de best mogelijke ondersteuning. 
De grootte van je borsten kan tijdens je leven varieëren (gewichtstoename of -verlies, zwangerschap of menopauze, enz.) Het is daarom aan te raden om regelmatig je maten op te nemen om er zeker van te zijn dat je bh's hebt die in de loop der jaren altijd geschikt zijn. 

5. ZORG VOOR JE LINGERIE 
Lise Charmel sublimeert elke vrouw door lingerie aan te bieden gemaakt van uitzonderlijke, hoogwaardige en zorgvuldig geselecteerde materialen zoals Calais kant, quiperekant en zijde.
Wees uiterst voorzichtig om zorg te dragen voor de kwaliteit, effinciëntiele en esthetiek van je bh. 

Hier volgen enkele tips: 
-Volg nauwgezet de wasvoorschriften 
-de kleuren scheiden 
-geef evenveel belang aan wassen als aan drogen 
-Maak nooit gebruik van de droger 

---

MAATTABELLEN

Wanneer je het heel precies wilt nameten:

Cupmaatindicatie

Gemiddelde verschil in cm’s, tussen borst verticaal en horizontaal over de tepel gemeten, indiceert cupmaat 

Aantal cm

Cup-indicatie

Aantal cm

Cup-indicatie

12-13 cm

A

21-22 cm

E

14-15 cm

B

23-24 cm

F

16-18 cm

C

25-26 cm

G

19-20 cm

D

    >27cm

H

N.B.:Italian Design gebruikt filters met een BH-maatbereik van EU:70A t/m EU:85F
            Het maatbereik qua bijbehorende slipmaten is normaal gesproken van EU:38 t/m EU: 44
Zit jouw maat er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag.

 

Vind gemakkelijk je BH-maat met je boven - & onderwijdte 

 

 

Jouw

Bovenwijdte

Jouw

Bovenwijdte

Jouw

Bovenwijdte

Jouw

Bovenwijdte

Jouw

Bovenwijdte

Jouw

Bovenwijdte

Jouw

Bovenwijdte

Onderwijdte 

 Omvangband 

A

B

C

D

E

F

G

63-67

65

77-79

79-81

81-83

-

-

-

-

68-72

70

82-84

84-86

86-88

88-90

90-92

92-94

94-96

73-77

75

87-89

89-91

91-93

93-95

95-97

97-99

99-101

78-82

80

92-94

94-96

96-98

98-100

100-102

102-104

104-106

83-87

85

97-99

99-101

101-103

103-105

105-107

107-109

109-111

88-92

90

102-104

 104-106

106-108

108-110

110-112

112-114

114-116

93-97

95

107-109

109-111

111-113

113-115

115-117

117-119

119-121

98-102

100

112-114

114-116

116-118

118-120

120-122

122-124

124-126

103-107

105

117-119

119-121

121-123

123-125

125-127

127-129

 129-131

Heb jij bijvoorbeeld onderwijdte 72 cm kies dan omvang band 70
Heb jij bijvoorbeeld onderwijdte 79 cm kies dan omvang band 75 

---

Ik heb de verkeerde BH-maat gekozen, welke BH-maat kies in hierna? 

Er is een belangrijk verband tussen de cupmaat en omvangband. Verander je de cup, dan moet de omvangband vaak ook anders gekozen worden

1. De omvang is te krap, de cupgrootte is goed: 
Kies een omvangband 1 maat groter en een cupmaat 1 maat kleiner
Voorbeeld: Maat EU:75B wordt EU:80A

2. De omvangband is te ruim, de cupgrootte is goed:
Kies een omvangband 1 maat kleiner en een cupmaat 1 maat groter
Voorbeeld: Maat EU:75C wordt EU:70D

3. De omvangband is goed maar de cup is te groot:
De maat voor de omvang blijft gelijk, kies de cup een maat kleiner.
Maat EU: 75C wordt EU: 75B

4. De omvangband is goed maar de cup is te klein:
De maat voor de omvang blijft gelijk, kies de cup een maat groter.
Voorbeeld: Maat EU:75C wordt EU: 75D

5. De omvangband is te krap en de cup is te klein: 
Kies een omvangband 1 maat groter, de cupmaat blijft gelijk.
Maat EU: 75C wordt EU: 80C

6. De omvangband is te groot en de cup is te groot:
Kies een omvangband 1 maat kleiner, de cupmaat blijft gelijk.
Maat EU:75C wordt EU: 70C 

7. De omvangband is te krap en de cup te groot: 
Kies een omvangband 1 maat groter, Kies een cup 1 maat kleiner
Maat EU: 75C wordt EU: 80C

8. De omvangband is te groot en de cup is te klein: 
Kies een omvangband 1 maat kleiner en een cupmaat 1 maat groter.
Maat EU: 75C wordt EU: 70E


Aandachtspunt: 
Je hebt altijd een gevoerde bh bijvoorbeeld EU: 75D en wilt nu een niet gevoerde bh:
Wanneer je dezelfde cupmaat neemt zal de ongevoerde cup wellicht iets te ruim zitten..
Kies een cupmaat kleiner: EU: 80C en 1 omvang band maat groter

Je hebt altijd een niet gevoerde bh EU: 80C en wil ook nu een gevoerde bh:
Wanneer je dezelfde bh-maat neemt zal de cup iets te klein zijn.
Kies een cupmaat groter: EU: 75D en omvang band 1 maat kleiner


Is jouw maat niet voorradig? Zie  (zuster) maten met hetzelfde volume:

65C=70B

75A=70B 

80A=75B 

85A=80B 

75B=70C en vice versa

80B=75C en vice versa

85B=80C en vice versa

75C-70D en vice versa

80C=75D en vice versa

85C=80D en vice versa

75D=70E en vice versa

80D=75E en vice versa

85D=80E en vice versa

75E=70F en vice versa

80E-75E en vice versa

85E=80F en vice versa

 

---

Telefoon
*
Bellen binnen Nederland: 070 323 96 95 
Bellen vanuit het buitenland: +31703239695 
E-mail:[email protected]
* Werkdagen tussen 10-12 u. en tussen 14-17 u.
Whatsapp Business (klik op het groene logo hiernaast) 

(Ma t/m Do 10-17 u.) (alleen tekst s.v.p.)

 

 

 

Pinterest Multi safe pay
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Prof. advies; snel reactie op vragen 
Speedy zoekveld m. uniek programma
Goede Product-info en maattabellen
Snelle levering, zo mogelijk met één koerier