Prof. advies; snel reactie op vragen 
Speedy zoekveld m. uniek programma
Goede Product-info en maattabellen
Snelle levering, zo mogelijk met één koerier

Italiaanse das knopen

Alles over Italiaanse stropdassen...

Stropdassen naar behoren weten te dragen is niet alleen een kwestie van kleur, materiaal en design. Ook het opmerken van juiste proporties speelt hier een rol. De breedte van stropdassen is bij voorkeur afgestemd op de reversbreedte van het pak. En de stropdassen knoop is afgestemd op het type overhemdboord. Hoe breder de spread, des te groter de stropdassen knoop. stropdassen zijn ca. 150 centimeter lang en horen met de punt precies op de bovenrand van de broekband te vallen.

Herken de man aan zijn stropdas...

De zelfbewuste man houdt van harmonie en eenduidigheid. zijn stropdassen zijn van mooie stoffen, met grafische, beschaafde patronen. De sportieve man heeft zijn stropdassen losjes geknoopt. Met liefst lichte, zachte, soepele stropdassen draagt hij graag kleur en motieven. De kunstzinnige man knoopt zijn stropdassen quasi ongeïnteresseerd om zijn nek. De Casanova draagt zijn stropdassen iets korter en zijn knoop opvallend. Hij provoceert met zijn hele manier van zich mooi maken. De betrouwbare man knoopt zijn stropdassen heel netjes, haast perfect geometrisch. Hij draagt klassieke, gedekte combinaties met stropdassen die regelmatig van patroon zijn.


De kleur stropdas toont uw temperament

  • Blauw - een kleur die staat voor vrede, rust, waardigheid en orde.
  • Bruin - de kleur van stabiliteit en zelfverzekerdheid, toont verbondenheid met vrienden.
  • Geel - is de kleur van het licht en straalt positieve en optimistische energie uit.
  • Groen - een rustige kleur, toont gevoel voor harmonie, traditie en verbondenheid met de natuur.
  • Oranje - een stimulerende kleur, vol energie, bevordert de conversatie en humor.
  • Paars - is de kleur van zelfbewustzijn en straalt creatieve kwaliteit uit.
  • Rood - is vol vuur en energie en toont een voorliefde voor actie en drama.
  • Wit - staat voor onschuld en een gedistingeerde houding. Wit straalt kleur terug en beschermt tegen zonnestralen.
  • Zwart - de mystieke kleur met een erotisch tintje, kenmerkend voor hen die hun eigen gang willen gaan.


Alles over het onderhoud van Italiaanse stropdassen|Hoe onderhoud ik mijn Italiaanse stropdassen| Onderhoudtips Italiaanse stropdassen

Chemische reinigen bij een stomerij is veruit de veiligste methode voor uw stropdassen, dus met Dry Cleaning zit u altijd goed! Een etiket op onze zijden stropdassen met "Lavatore a mano" betekent dat u het op de hand mag wassen. Met stropdassen spanners blijven de stropdassen na reiniging mooi in model (deze zijn te koop bij stomerijen).


Italiaanse stropdassen knoop knopen|Hoe knoop ik mijn stropdas?

 

Four-in-hand

Eén van de meestbekende en eenvoudige stropdassen knopen. Vier handelingen die een kleine en precieze knoop maken, geschikt voor het button-down overhemdboord. Een slanke, iets spits toelopende knoop, licht poëtisch door zijn asymmetrie.
Four in Hand

 

Half Windsor

De veelzijdigste stropdassen knoop, geschikt voor de meeste boorden. Middelgroot en symmetrisch van vorm. Substantieël in een stropdas van zwaar geweven zijde; discreet als deze lichtgewicht is. Cruciaal is het kleine ovale plooitje onder de knoop, dat u met de wijsvinger maakt. Dit heet de Fluke of Dimple.

Half Windsor

 

Hanover

Deze symmetrische en volle stropdassen knoop is een natuurlijke verlenging van de Half Windsor. Eenvoudig en elegant, geschikt voor overhemden met een brede spread. Das en boord horen in verhouding te zijn.

Hanover

 

Kelvin

Smal en elegant; voller en symmetrischer dan de Four-in-hand. Wordt de stropdassen knoop met het actieve deel door beide voorgaande windingen gehaald, dan stort de vorm in tot een gewone stropdassen knoop, die - met de achterkant aan de voorkant gedragen - ook wel bekend staat als de Diagonaal. De twee segmenten van de das die elkaar overlappen vormen het aanzicht van de knoop.

Kelvin

 

Nicky

Ligt qua maat tussen de Four-in-hand en de Half Windsor. Deze elegante stropdassen knoop is vooral praktisch, omdat hij zich gemakkelijk laat ontknopen. Bijzonderheid: men begint de stropdassen knoop door de das binnenstebuiten om de nek te leggen.

Nicky

 

Pratt

In maat en vorm is de Pratt gelijkwaardig aan de Nicky. De enige stropdassen knoop die wereldwijde aandacht kreeg, omdat James Bond (Sean Connery) deze stropdasknoop gebruikte. Een ongewone knoop, waarbij de achterkant zich aan de voorzijde bevindt.

Pratt

 

St. Andrew

De stropdassen knoop is smaller dan de Half- Windsor. Een beetje scheef, maar minder asymmetrisch dan de Four-in-Hand. Een goed uitgevoerde stropdassen knoop komt iets van de nek af te staan, vormt een holte en keert vervolgens weer terug naar de borst. Met een mooi plooitje is hij aangenaam flamboyant.

St. Andrew

 

Victoria

Een hoogst originele stropdassen knoop, dikker dan de Four-in-hand. Geschikt voor dunne stof. Bij zeer dunne stoffen kan de stropdassen knoop zelfs drie keer gedraaid worden. Vereist een eenvoudige maar strikte opvolging van de stropdassen knoopinstructie.

Victoria

 

©italian-design.nl

Pinterest Multi safe pay
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Prof. advies; snel reactie op vragen 
Speedy zoekveld m. uniek programma
Goede Product-info en maattabellen
Snelle levering, zo mogelijk met één koerier